Campus Holstraat 62, 9000 Gent
Schooljaar 20-21 Campus Peperstraat 27, 9000 Gent
In de B-stroom krijgen de leerlingen les in aparte klassen. Zij krijgen les van leerkrachten met expertise in het buitengewoon onderwijs waarbij er voldoende aandacht is voor een gestructureerde, aangepast werking. Er is een samenwerking met HTI Sint Antonius voor het gebruik van de praktijklokalen. Er wordt met de leerlingen een traject op maat doorlopen waarbij er gekeken wordt of een geïntegreerd traject lopen mogelijk is.
1B (eerste leerjaar B)
Het eerste leerjaar B is bedoeld voor leerlingen die niet alle leerstof van de lagere school hebben begrepen en/of verworven. Vandaar dat, in de vakken Nederlands en wiskunde, de belangrijkste leerstof van het basisonderwijs wordt herhaald.
Het eerste leerjaar B binnen de passerel bestaat uit 27 uren basisvorming, een verkennend gedeelte van 3 lestijden, een klasuur en een keuzegedeelte van 1 lesuur.
Binnen het verkennend gedeelte maken we kennis met de verschillende basisopties en gaan we op een interactieve manier op zoek naar onze eigen talenten en interesses.
2B (tweede leerjaar B)
Binnen het beroepsvoorbereidend leerjaar (2BVL) bieden wij op dit moment 2 beroepenvelden aan, namelijk elektriciteit en voeding-verzorging.
NIEUW: vanaf schooljaar 2020- 2021.
Vanaf september 2020 zullen er in het tweede leerjaar B verschillende basisopties aangeboden worden. Deze basisopties geven de mogelijkheid tot verdere verkenning van bepaalde studiekeuze voor de 2de graad. De keuze voor bepaalde basisopties werkt sturend maar zeker niet beperkend. Wij zullen de basisopties stemtechnieken en maatschappij en welzijn aanbieden.
Stemtechnieken
Bij de basisoptie STEM-technieken B-stroom ligt de klemtoon in het realiseren van technische systemen, gebruiken van gereedschappen, toestellen en machines, het ontdekken van materiaaleigenschappen en het inzetten van nieuwe technologieën. Wij focussen hier op elektriciteit.
Maatschappij en welzijn
Binnen de basisoptie maatschappij en welzijn onderzoeken leerlingen sociaal gedrag en maatschappelijke fenomenen. Ze leren sociale en communicatieve vaardigheden toepassen in verschillende situaties. Ze leren over het belang van een gezonde levensstijl en hoe ze deze kunnen ontwikkelen.
Tweede graad
Op dit moment bieden wij binnen een geïntegreerde werking elektrische basisinstallaties aan.
NIEUW: vanaf schooljaar 2020- 2021
Vanaf september 2020 bieden wij de richtingen elektrische installaties en voeding-verzorging in het eerste leerjaar van de 2de graad.
Elektrische installaties
In de tweede graad leer je draden trekken, kabels plaatsen, elektrische storingen oplossen en toestellen aansluiten. Op het einde van de 2e graad kan je de elektrische installatie in een nieuwe woning installeren of een bestaande installatie renoveren.
Deze richting bereidt de leerlingen voor op richtingen in de 3de graad rond het studiegebied mechanica- elektriciteit.
Voeding-verzorging
In de 2de graad voeding-verzorging leer je gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden. Je leert hoe je een woning moet onderhouden en zorg draagt voor kleding en ander textiel. Je leert ook hoe je zorg kan dragen voor personen.
Deze richting bereidt de leerlingen voor op richtingen in de 3de graad rond het studiegebied personenzorg: organisatiehulp en verzorging.
.